Stekt strömming med örtig potatis

Du behöver 800 g potatis 600 g strömmingsfilé ströbröd panko eller vanligt salt 2 msk senap smör 1 st dill hackad 2 st citron det...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 800 g potatis
  • 600 g strömmingsfilé
  • ströbröd panko eller vanligt
  • salt
  • 2 msk senap
  • smör
  • 1 st dill hackad
  • 2 st citron det yttersta rivna skalet
  • 2 msk kapris
  • 2 msk olivolja
  • 4 st tomater
  • 0.5 st rödlök finhackad
  • 50 g smör brynt

Gör så här

1
Koka potatisen i saltat vatten.

2
Skölj och torka strömmingen, klipp bort ryggfenan. Häll ströbröd på ett fat och lägg i hälften av filéerna med skinnsidan nedåt. Salta och bred lite senap på varje. Lägg resten av filéerna ovanpå, köttsida mot köttsida. Klappa in ströbrödet. Stek i smör, 3–4 minuter på varje sida.

3
Häll av den kokta potatisen och ånga av, krossa grovt med en gaffel och blanda med dill, citronskal, kapris och olivolja. Smaka av med salt och peppar.

4
Servera med en sallad på tomat och hackad rödlök, och brynt smör.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 520, Fett 30 g, Kolh 37 g, Fibrer 5 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top