Du behöver
- 800 g potatis
- 600 g strömmingsfilé
- ströbröd panko eller vanligt
- salt
- 2 msk senap
- smör
- 1 st dill hackad
- 2 st citron det yttersta rivna skalet
- 2 msk kapris
- 2 msk olivolja
- 4 st tomater
- 0.5 st rödlök finhackad
- 50 g smör brynt
Gör så här
1
Koka potatisen i saltat vatten.
2
Skölj och torka strömmingen, klipp bort ryggfenan. Häll ströbröd på ett fat och lägg i hälften av filéerna med skinnsidan nedåt. Salta och bred lite senap på varje. Lägg resten av filéerna ovanpå, köttsida mot köttsida. Klappa in ströbrödet. Stek i smör, 3–4 minuter på varje sida.
3
Häll av den kokta potatisen och ånga av, krossa grovt med en gaffel och blanda med dill, citronskal, kapris och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
4
Servera med en sallad på tomat och hackad rödlök, och brynt smör.
Näringsvärde: Kcal 520, Fett 30 g, Kolh 37 g, Fibrer 5 g