Du behöver
- 0.5 st purjolök
- olja att steka i
- 2 dl vatten
- 1 st buljongtärning
- 2 dl matlagningsgrädde
- 250 g broccolibuketter
- 3 dl gröna ärtor
- 8 st potatis (ca 400 g)
- 0.5 dl hackad dill
- 400 g fisk (t ex lax och torsk)
- salt
Gör så här
1
Stek purjolöken mjuk i en kastrull. Häll i vatten, buljongtärning och grädde och låt koka upp.
2
3
Tillsätt broccoli, ärtor och potatis och låt allt bli varmt. Rör i hackad dill, spara gärna några kvistar till dekoration.
4
5
Tillsätt fisken sist och låt puttra i några minuter tills fiskköttet är genomkokt. Smaka av med salt och dekorera med dillkvistar.
Näringsvärde: Kcal 443, Fett 20 g, Kolhydrater 28 g, Fibrer 8 g