Matig sallad med sparris

Du behöver 2 st sparris knippor 4 st ägg lättkokta 15 st potatis små kokta 4 st salladslökar 1 st romansallad stånd 150 g späda...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st sparris knippor
  • 4 st ägg lättkokta
  • 15 st potatis små kokta
  • 4 st salladslökar
  • 1 st romansallad stånd
  • 150 g späda salladsblad t ex rucola
  • rödbetsblad
  • pinjekärnor rostade

Dressing

2 tsk senap välj din favorit
1 st vitlöksklyfta
1 msk vitvinsvinäger
0.5 dl olja neutral
0.5 dl vatten
1 nypa salt

Gör så här

1
Ansa sparrisen och dela den i tre delar. Koka den i två minuter i lättsaltat vatten. Spola av med kallt vatten och låt rinna av.

2
Lägg äggen i kokande vatten och låt koka i 5–6 minuter.

3
Halvera potatisarna, skölj och skiva salladslöken. Bryt romansalladen i bitar och skölj tillsammans med de andra salladsbladen. Låt salladen rinna av ordentligt eller torka den i en salladsslunga.

4
Rosta pinjekärnorna i en torr panna tills de börjar få lite färg. Låt dem svalna på hushållspapper.

5
Rör ihop dressingen genom att börja med senap, vitlök och vinäger. Rör sedan i olja och vatten.

6
Blanda sparris, potatis, salladslök och salladssorter. Toppa med nötter och de kokta äggen.

7
Ringla över på hälften av dressingen precis före servering och servera resten av dressingen till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top