Kyckling i limesås med morotsris

Du behöver 4 prt ris parboiled 4 st morötter 8 st kycklinglår 5 dl kycklingbuljong (av fond eller tärning) saften av 1–2 limefrukter 2.5 msk...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 prt ris parboiled
  • 4 st morötter
  • 8 st kycklinglår
  • 5 dl kycklingbuljong (av fond eller tärning)
  • saften av 1–2 limefrukter
  • 2.5 msk vetemjöl
  • salt
  • vitpeppar
  • 0.5 dl bladpersilja finstrimlad

Gör så här

1
Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skala och grovriv morötterna och ånga rivet ovanpå riskoket de sista 5 minuterna. Blanda före servering.

2
Ansa låren med sax, men låt det mesta av skinnet sitta kvar under tillagning. Lägg i sjudande buljong och låt puttra på svag värme 18–20 minuter under lock.

3
Skaka limesaft och mjöl jämnt i burk med skruvlock, rör ner i buljongen. Låt sjuda 3 minuter till. Smaka av med salt och peppar, rör i persiljan.


Kommentar:
Tips! Använd fullkornsris, så ökar fiberhalten.
Näringsvärde: kcal 496, fett 13 g, kolhydrater 62 g, fibrer 3 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top