Du behöver
- 4 prt ris parboiled
- 4 st morötter
- 8 st kycklinglår
- 5 dl kycklingbuljong (av fond eller tärning)
- saften av 1–2 limefrukter
- 2.5 msk vetemjöl
- salt
- vitpeppar
- 0.5 dl bladpersilja finstrimlad
Gör så här
1
Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skala och grovriv morötterna och ånga rivet ovanpå riskoket de sista 5 minuterna. Blanda före servering.
2
Ansa låren med sax, men låt det mesta av skinnet sitta kvar under tillagning. Lägg i sjudande buljong och låt puttra på svag värme 18–20 minuter under lock.
3
Skaka limesaft och mjöl jämnt i burk med skruvlock, rör ner i buljongen. Låt sjuda 3 minuter till. Smaka av med salt och peppar, rör i persiljan.
Tips! Använd fullkornsris, så ökar fiberhalten.
Näringsvärde: kcal 496, fett 13 g, kolhydrater 62 g, fibrer 3 g