Du behöver
- 4 prt spagetti
- 2 dl myntablad löst packade
- 2 dl bladpersilja bladen
- 1/2–1 st vitlöksklyfta
- 50 g pinjekärnor rostade
- 1 dl parmesanost riven
- 1 dl olivolja
- salt
- citronsaft en skvätt
- 4 dl ärter frysta
- parmesanost hyvlad
Gör så här
1
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
2
Mortla samman mynta, persilja, vitlök och hälften av pinjekärnorna. Rör i ost och olja. Smaka av med salt och citronsaft.
3
Tillred ärterna enligt anvisning på förpackningen.
4
Blanda den avrunna pastan med ärter och det mesta av peston. Lägg upp och toppa med pesto, pinjekärnor och parmesanost.
Näringsvärde: Kcal 503, fett 21 g, kolhydrater 59 g, fibrer 9 g