Pasta med myntapesto

Du behöver 4 prt spagetti 2 dl myntablad löst packade 2 dl bladpersilja bladen 1/2–1 st vitlöksklyfta 50 g pinjekärnor rostade 1 dl parmesanost riven...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 prt spagetti
  • 2 dl myntablad löst packade
  • 2 dl bladpersilja bladen
  • 1/2–1 st vitlöksklyfta
  • 50 g pinjekärnor rostade
  • 1 dl parmesanost riven
  • 1 dl olivolja
  • salt
  • citronsaft en skvätt
  • 4 dl ärter frysta
  • parmesanost hyvlad

Gör så här

1
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

2
Mortla samman mynta, persilja, vitlök och hälften av pinjekärnorna. Rör i ost och olja. Smaka av med salt och citronsaft.

3
Tillred ärterna enligt anvisning på förpackningen.

4
Blanda den avrunna pastan med ärter och det mesta av peston. Lägg upp och toppa med pesto, pinjekärnor och parmesanost.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 503, fett 21 g, kolhydrater 59 g, fibrer 9 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top