Du behöver
- 500 g fläskfilé
- smör att steka i
- 1-2 st gul lök skivade
- salt & peppar vitpeppar
- 200 g champinjoner
- 2 st köttbuljongtärningar
- 5 dl crème fraîche 15 % (lätt)
- kinesisk soja efter smak
- 200 g bacon strimlat
Gör så här
Stek bacon och låt rinna av på ett hushållspapper.
Skär fläskfilén i skivor och bryn i smör i en stekpanna.
Tillsätt löken och låt den fräsa med. Salta och peppra och lägg över i en gryta.
Fräs också champinjoner i smör och lägg sedan över i grytan.
Smula i buljongtärningar, tillsätt bacon och crème fraîche och låt puttra i några minuter. Tillsätt lite soja och smaka av med vitpeppar.
Servera med ris eller pasta och en grönsallad.
Servera Annette Stenlunds gryta med ris eller pasta och en grönsallad.