Du behöver
- 2 msk vetemjöl
- salt & peppar efter smak
- 3 st schalottenlök
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 msk smör
- 1 msk olivolja
- 2 msk kycklingfond koncentrerad
- 1 dl vitt vin torrt
- 2 st tomat urkärnade, grovhackade
- 1 msk timjan finhackad
- 1 tsk citronskal finrivet
- 1 dl oliver med kärnor
Till servering
ugnsbakade potatisklyftor
surdegsbröd
1 st kyckling stor (ca 1,3 kg)
Gör så här
Dela kycklingen i 8 delar. Vänd kycklingbitarna i mjöl och krydda med salt och peppar runtom. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök.
Hetta upp smör och olivolja i en gryta. Stek kycklingbitarna runtom till fin färg. Tillsätt lök och vitlök. Bryn i någon minut och tillsätt sedan kycklingfond och vitt vin. Låt grytan få ett uppkok.
Lägg i tomater, timjan och rivet citronskal. Blanda om och sjud grytan under lock tills kycklingen släpper från benet.
Tillsätt oliverna och servera med bröd och ugnsbakad potatis.