Kycklinggryta med timjan

Du behöver 2 msk vetemjöl salt & peppar efter smak 3 st schalottenlök 2 st vitlöksklyftor 1 msk smör 1 msk olivolja 2 msk kycklingfond...

Tillagningstid: 60 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 msk vetemjöl
  • salt & peppar efter smak
  • 3 st schalottenlök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk kycklingfond koncentrerad
  • 1 dl vitt vin torrt
  • 2 st tomat urkärnade, grovhackade
  • 1 msk timjan finhackad
  • 1 tsk citronskal finrivet
  • 1 dl oliver med kärnor

Till servering

ugnsbakade potatisklyftor
surdegsbröd
1 st kyckling stor (ca 1,3 kg)

Gör så här

1

Dela kycklingen i 8 delar. Vänd kycklingbitarna i mjöl och krydda med salt och peppar runtom. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök.

2

Hetta upp smör och olivolja i en gryta. Stek kycklingbitarna runtom till fin färg. Tillsätt lök och vitlök. Bryn i någon minut och tillsätt sedan kycklingfond och vitt vin. Låt grytan få ett uppkok. 

 

 

3

Lägg i tomater, timjan och rivet citronskal. Blanda om och sjud grytan under lock tills kycklingen släpper från benet. 

4

Tillsätt oliverna och servera med bröd och ugnsbakad potatis.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top