Tomat- & bönchili med avokadosalsa

Du behöver 4 skiva bacon 1-2 msk rapsolja 1 st gul lök stor, skalad, hackad 2 st vitlöksklyftor skalade, hackade 1 tsk spiskummin malen 0,5...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 skiva bacon
  • 1-2 msk rapsolja
  • 1 st gul lök stor, skalad, hackad
  • 2 st vitlöksklyftor skalade, hackade
  • 1 tsk spiskummin malen
  • 0,5 tsk koriander malen
  • 0,5 tsk anchochili malen
  • 1 st hönsbuljongtärningar smulad
  • 3 msk tomatpuré
  • 800 g krossade tomater 2 burkar
  • 800 g 2 burkar (à 400 g) stora vita bönor + spadet från 1 burk två burkar, använd spadet från 1 burk
  • 0,25 – 1 krm hotsauce på flaska

Avokadosalsa

1 st gurka
1 st avokado
1 st röd chili finskivad urkärnad
1 st lime saften
0,5 st kruka koriander hackad
1 st röd paprika en stor, eller två små

Gör så här

1

Kärna ur och skär paprikan i bitar. Stek baconet knaprigt i en gryta. Låt rinna av på hushållspapper. Diska inte grytan.

 

2

Häll oljan i grytan. Fräs lök, vitlök och paprika i fettet, cirka 3 minuter. Blanda i kryddor, buljongtärning, tomatpuré, 2 dl vatten, spadet från en av bönburkarna och krossad tomat. Koka upp under omrörning.

Sjud cirka 10 minuter. Tillsätt bönorna, rör om och sjud 5–8 minuter. Smaka av med 1–2 droppar hotsauce. Vänd i baconet delat i mindre bitar

3

Skala och tärna gurkan. Dela och kärna ur avokadon, gröp ur köttet och tärna det. Blanda gurka, avokado, chili, limesaft och koriander.

 

 

 

chips och limeklyftor.

4

Servera bönchilin med salsa, chips och limeklyftor.


Kommentar:
Den här goda chilin lagar du enkelt med hjälp av både tomater och bönor från burk. Den som vill kan byta ut de malda kryddorna mot cirka 1/2 påse taco- eller fajitaskrydda från texmexhyllan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top