Glutenfri pizzadeg

Du behöver 1 dl chiafrö 4 dl bovetemjöl 3 dl glutenfri mjölmix 5 g jäst 1 msk salt 0,5 dl socker 1 dl rapsolja 4...

Tillagningstid: 50 minuter
6 Ingen enhet / tomt

Du behöver

  • 1 dl chiafrö
  • 4 dl bovetemjöl
  • 3 dl glutenfri mjölmix
  • 5 g jäst
  • 1 msk salt
  • 0,5 dl socker
  • 1 dl rapsolja
  • 4 dl kallt vatten
  • 1 dl hirsflingor

Gör så här

1

Blanda hirsflingorna, chiafröna och bägge mjölsorterna i en separat bunke.

2

Smula ner jästen i degbunken. Tillsätt salt och socker.

3

Häll i rapsolja och vatten samt mjölblandningen, blanda tills degen släpper kanterna.Tillsätt eventuellt lite mer glutenfri mjölmix om det behövs.

4

Ta upp degen på mjölat underlag, knåda bara lite, dela och rulla till 5–6 släta bullar. Lägg dem på en plåt, bricka eller fat.

5

Pensla med kallt vatten, lägg plastfilm över och låt degen vila på köksbänken i cirka 30 minuter. Ställ i kylen till nästa dag, eller några timmar om du gör degen samma dag.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top