Du behöver
- 1 dl chiafrö
- 4 dl bovetemjöl
- 3 dl glutenfri mjölmix
- 5 g jäst
- 1 msk salt
- 0,5 dl socker
- 1 dl rapsolja
- 4 dl kallt vatten
- 1 dl hirsflingor
Gör så här
Blanda hirsflingorna, chiafröna och bägge mjölsorterna i en separat bunke.
Smula ner jästen i degbunken. Tillsätt salt och socker.
Häll i rapsolja och vatten samt mjölblandningen, blanda tills degen släpper kanterna.Tillsätt eventuellt lite mer glutenfri mjölmix om det behövs.
Ta upp degen på mjölat underlag, knåda bara lite, dela och rulla till 5–6 släta bullar. Lägg dem på en plåt, bricka eller fat.
Pensla med kallt vatten, lägg plastfilm över och låt degen vila på köksbänken i cirka 30 minuter. Ställ i kylen till nästa dag, eller några timmar om du gör degen samma dag.