Klassisk pizzadeg

Du behöver 4 dl siktat dinkelmjöl 0,75 dl socker 3,5 tsk salt 5 g jäst 4 dl kallt vatten 1 dl rapsolja 6 dl vetemjöl...

Tillagningstid: 50 minuter
6 stycken

Du behöver

  • 4 dl siktat dinkelmjöl
  • 0,75 dl socker
  • 3,5 tsk salt
  • 5 g jäst
  • 4 dl kallt vatten
  • 1 dl rapsolja
  • 6 dl vetemjöl

Gör så här

1

Blanda mjöl, socker och salt i en degbunke.

2

Rör ut jästen i lite av vattnet i annan bunke.

3

Blanda i resten av vattnet och rapsoljan i degbunken. Häll i jästvattnet. Blanda tills degen släpper från kanterna. Tillsätt eventuellt lite mer
vetemjöl om det behövs.

4

Ta upp degen på mjölat underlag, knåda bara lite, dela och rulla till 5–6 släta bullar. Lägg dem på en plåt, bricka eller fat.

5

Pensla med kallt vatten, lägg plastfilm över och låt degen vila på köksbänken i cirka 30 minuter. Ställ i kylen till nästa dag, eller några timmar om du gör degen samma dag.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top