Pasta vongole musselpasta

Du behöver 1 kg hjärtmusslor vongole 4 prt spagetti eller linguine 2 st vitlöksklyftor 0.5 tsk chiliflakes 2 msk olivolja 200 g körsbärstomater 2 dl...

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg hjärtmusslor vongole
  • 4 prt spagetti eller linguine
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 2 msk olivolja
  • 200 g körsbärstomater
  • 2 dl vitt vin oekat
  • 1 dl bladpersilja fint hackad
  • svartpeppar nymalen, efter smak
  • salt

Gör så här

1

 Koka upp pastavatten med salt. Tvätta musslorna och släng dem som är öppna och inte sluter sig när du knackar dem lätt mot köksbänken. Skär
tomaterna i kvartar. Börja koka pastan.

2

 Koka upp pastavatten med salt. Tvätta musslorna och släng dem som är öppna och inte sluter sig när du knackar dem lätt mot köksbänken. Skär
tomaterna i kvartar. Börja koka pastan.

3

Finhacka vitlöksklyftorna och fräs dem försiktigt tillsammans med chiliflakes i olivoljan i en stor gryta eller panna med lock, tills vitlöken börjar bli gyllene. Häll på tomater och vin och låt småkoka i några minuter, tills vinet reducerats lite. Smaka av med salt.

4

Häll i musslorna och skaka runt, sätt på locket. Låt koka i några minuter tills musslorna öppnat sig, släng de som inte gör det. Vänd ner persilja och avrunnen spaghetti. Avsluta med några tag med pepparkvarnen. Servera genast. 


Kommentar:
Hittar du inte vongole är rätten jättegod att göra med vanliga blåmusslor som tillagas på samma sätt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top