Du behöver
- 1 kg hjärtmusslor vongole
- 4 prt spagetti eller linguine
- 2 st vitlöksklyftor
- 0.5 tsk chiliflakes
- 2 msk olivolja
- 200 g körsbärstomater
- 2 dl vitt vin oekat
- 1 dl bladpersilja fint hackad
- svartpeppar nymalen, efter smak
- salt
Gör så här
Koka upp pastavatten med salt. Tvätta musslorna och släng dem som är öppna och inte sluter sig när du knackar dem lätt mot köksbänken. Skär
tomaterna i kvartar. Börja koka pastan.
Koka upp pastavatten med salt. Tvätta musslorna och släng dem som är öppna och inte sluter sig när du knackar dem lätt mot köksbänken. Skär
tomaterna i kvartar. Börja koka pastan.
Finhacka vitlöksklyftorna och fräs dem försiktigt tillsammans med chiliflakes i olivoljan i en stor gryta eller panna med lock, tills vitlöken börjar bli gyllene. Häll på tomater och vin och låt småkoka i några minuter, tills vinet reducerats lite. Smaka av med salt.
Häll i musslorna och skaka runt, sätt på locket. Låt koka i några minuter tills musslorna öppnat sig, släng de som inte gör det. Vänd ner persilja och avrunnen spaghetti. Avsluta med några tag med pepparkvarnen. Servera genast.
Hittar du inte vongole är rätten jättegod att göra med vanliga blåmusslor som tillagas på samma sätt.