Du behöver
- 400 g tonfisk på burk 2 burkar MSC-märkt
- 1 st romansallad huvud
- 0,5 st rödlök
- 0,5 st gurka
- 1 st rödkålshuvud en liten klyfta från huvudet
Dressing
1 dl grekisk yoghurt
2 msk majonnäs
2 msk citronsaft
1 tsk citronskal finrivet
1 msk pepparrot finriven
1 tsk dijonsenap
1 msk bladpersilja finhackad
salt & peppar efter smak
Till servering
4 st libabröd eller tunnbröd
solrosskott en näve
4 st ägg
Gör så här
Koka äggen i cirka 7–8 minuter så att de får en krämig gula. Kyl i kallt vatten, skala och skiva.
Häll bort spadet från tonfisk-en och dela den i mindre bitar.
Skölj salladen och plocka loss bladen, skär i grova bitar. Skala löken och skiva tunt. Skala och skiva gurkan i centimetertjocka skivor. Strimla rödkålen fint.
Blanda samman alla ingredienser till dressingen och smaka av med salt och peppar.
Lägg ut bröden på en skärbräda och bred några matskedar dressing i mitten av bröden, men inte ända ut eftersom fyllningen då lätt rinner ut. Fördela bitar av tonfisk, äggskivor och grönsaker ovanpå. Rulla samman och garnera med solrosskott.
Matiga mackor som också passar bra på vinterutflykten. Pepparrotskrämen kan också smaksättas med finhackade örter som dill och smörgåskrasse.