Råraka med jordärtskocka

Du behöver 100 g jordärtskocka 50 g smör 1 dl crème fraîche smetana 50 g löjrom eller forellrom 1 msk gräslök fint skuren salt &...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 100 g jordärtskocka
  • 50 g smör
  • 1 dl crème fraîche smetana
  • 50 g löjrom eller forellrom
  • 1 msk gräslök fint skuren
  • salt & peppar efter smak
  • citron
  • 100 g potatis fast

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader. Skala och riv potatisen och jordärtskockan med den grova delen av rivjärnet. Krama ur så mycket av vätskan som möjligt.

2

Smält smöret och blanda det med rivet. Lägg ut 4 högar av smeten på en bakplåtspappersklädd plåt och platta ut dem till tunna kakor. Stek rårakorna i ugnen i 15–20 minuter eller tills de är gyllene och frasiga.

3

Lägg upp rårakorna på tallrikar och salta lätt. Klicka på crème fraîche och toppa med rom och gräslök. Lite nymalen svartpeppar över rätten och en citronklyfta till är gott. 


Kommentar:
Tips Steks rårakorna i ugnen istället för i stekpannan håller de ihop bättre och är enklare att göra till många.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top