Du behöver
- 100 g jordärtskocka
- 50 g smör
- 1 dl crème fraîche smetana
- 50 g löjrom eller forellrom
- 1 msk gräslök fint skuren
- salt & peppar efter smak
- citron
- 100 g potatis fast
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och riv potatisen och jordärtskockan med den grova delen av rivjärnet. Krama ur så mycket av vätskan som möjligt.
Smält smöret och blanda det med rivet. Lägg ut 4 högar av smeten på en bakplåtspappersklädd plåt och platta ut dem till tunna kakor. Stek rårakorna i ugnen i 15–20 minuter eller tills de är gyllene och frasiga.
Lägg upp rårakorna på tallrikar och salta lätt. Klicka på crème fraîche och toppa med rom och gräslök. Lite nymalen svartpeppar över rätten och en citronklyfta till är gott.
Tips Steks rårakorna i ugnen istället för i stekpannan håller de ihop bättre och är enklare att göra till många.