Smulpaj med blåa bär

Du behöver 50 g vit choklad 2 dl vispgrädde Smuldeg 50 g smör 0,5 dl vetemjöl 0,5 dl havregryn 0,5 dl strösocker 0,5 dl sötmandel...

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 50 g vit choklad
  • 2 dl vispgrädde

Smuldeg

50 g smör
0,5 dl vetemjöl
0,5 dl havregryn
0,5 dl strösocker
0,5 dl sötmandel finhackad

Fyllning

100 g blåbär tinade frysta eller färska
100 g björnbär tinade frysta eller färska
0,5 msk potatismjöl
2 msk florsocker

Till servering

1 st lime det yttersta finrivna skalet

Gör så här

1

Hacka chokladen. Koka upp grädden och häll den över chokladen, rör tills smeten är slät. Kyl tills den är helt kall.

2

Sätt ugnen på 200 grader. Nyp ihop ingredienserna till smuldegen så att du får en smulig, grynig massa. Tryck ut hälften av smuldegen i 4 små portionsformar. Förgrädda i 5 minuter.

3

Blanda björnbären och blåbären med potatismjölet och florsockret och fördela dem över den förgräddade degen i formarna. Smula resten av deg-
en över bären och grädda i ytterligare 15–20 minuter,  eller tills smulpajen fått fin färg och bären bubblar.

4

Vispa chokladgrädden fluffig och lägg en klick på de varma pajerna. Toppa med lite fint riven lime. 


Kommentar:
Tips Mandlarna i smuldegen ger lite extra smak. Prova gärna med fint hackade hasselnötter eller valnötter för variation.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top