Du behöver
- 50 g vit choklad
- 2 dl vispgrädde
Smuldeg
50 g smör
0,5 dl vetemjöl
0,5 dl havregryn
0,5 dl strösocker
0,5 dl sötmandel finhackad
Fyllning
100 g blåbär tinade frysta eller färska
100 g björnbär tinade frysta eller färska
0,5 msk potatismjöl
2 msk florsocker
Till servering
1 st lime det yttersta finrivna skalet
Gör så här
Hacka chokladen. Koka upp grädden och häll den över chokladen, rör tills smeten är slät. Kyl tills den är helt kall.
Sätt ugnen på 200 grader. Nyp ihop ingredienserna till smuldegen så att du får en smulig, grynig massa. Tryck ut hälften av smuldegen i 4 små portionsformar. Förgrädda i 5 minuter.
Blanda björnbären och blåbären med potatismjölet och florsockret och fördela dem över den förgräddade degen i formarna. Smula resten av deg-
en över bären och grädda i ytterligare 15–20 minuter, eller tills smulpajen fått fin färg och bären bubblar.
Vispa chokladgrädden fluffig och lägg en klick på de varma pajerna. Toppa med lite fint riven lime.
Tips Mandlarna i smuldegen ger lite extra smak. Prova gärna med fint hackade hasselnötter eller valnötter för variation.