Du behöver
- 25 g smör normalsaltat
- 1 msk strösocker
- 2,5 dl vispgrädde
- 1 msk apelsinlikör t ex cointreau
- 3 st äggulor
- 3 st äggvita
Till servering
kakaopulver
1 dl grädde vispad
150 g mörk choklad (50–70 %)
Gör så här
Hacka chokladen. Smält smöret i en liten släpplättpanna. Blanda i sockret och 2 matskedar av grädden och koka upp under omrörning. Ta pannan från värmen, lägg i chokladen, rör om tills allt smält. Häll över i en bunke. Rör i likören, sedan äggulorna, en i taget.
Vispa resten av grädden till mjuka toppar. Vänd försiktigt ner den i chokladsmeten.
Vispa äggvitorna till ett skum, inte alltför hårt. Vänd försiktigt ner det, i två omgångar, i chokladsmeten.
Skeda moussen i kaffekoppar eller i skålar. Täck med plastfolie och ställ i kylen cirka 3 timmar, gärna över natten.
Sikta över kakaopulvret och servera med vispad grädde.
Luftig chokladmousse med apelsinsmak blir en fin avrundning på en god middag.