Chokladmousse med apelsinlikör

Du behöver 25 g smör normalsaltat 1 msk strösocker 2,5 dl vispgrädde 1 msk apelsinlikör t ex cointreau 3 st äggulor 3 st äggvita Till...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 25 g smör normalsaltat
  • 1 msk strösocker
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 1 msk apelsinlikör t ex cointreau
  • 3 st äggulor
  • 3 st äggvita

Till servering

kakaopulver
1 dl grädde vispad
150 g mörk choklad (50–70 %)

Gör så här

1

  Hacka chokladen. Smält smöret i en liten släpplättpanna. Blanda i sockret och 2 matskedar av grädden och koka upp under omrörning. Ta pannan från värmen, lägg i chokladen, rör om tills allt smält. Häll över i en bunke. Rör i likören, sedan äggulorna, en i taget.

2

Vispa resten av grädden till mjuka toppar. Vänd försiktigt ner den i chokladsmeten.

3

Vispa äggvitorna till ett skum, inte alltför hårt. Vänd försiktigt ner det, i två omgångar, i chokladsmeten.

4

Skeda moussen i kaffekoppar eller i skålar. Täck med plastfolie och ställ i kylen cirka 3 timmar, gärna över natten.

5

Sikta över kakaopulvret och servera med vispad grädde. 


Kommentar:
Luftig chokladmousse med apelsinsmak blir en fin avrundning på en god middag.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top