Fläskkotlett i ugn med aprikostäcke

Du behöver 4 prt kokt ris 10 st aprikoser 1 st bananschalottenlök 3 msk mangochutney 1,5 dl färskost av philadelphiatyp 600 g fläskkotletter 4 stycken...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 prt kokt ris
  • 10 st aprikoser
  • 1 st bananschalottenlök
  • 3 msk mangochutney
  • 1,5 dl färskost av philadelphiatyp
  • 600 g fläskkotletter 4 stycken med ben
  • 1 st morot stor

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Koka riset enligt förpackningens anvisning. 

3

Hacka aprikoserna och skala och hacka löken, blanda med mangochutney och färskost.

4

Torka kotletterna med hushållspapper och lägg i en ugnsform. Salta lätt. Fördela aprikosröran på köttet.

5

Stek mitt i ugnen i cirka 20 minuter tills köttet är genomstekt och aprikostäcket börjar få färg.

6

Skala och riv moroten grovt. Vänd ner rivet i riset.

7

Servera kotletterna med morotsris och sallad.


Kommentar:
Aprikoser och färskost på toppen gör kotletterna extra saftiga.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top