Du behöver
- 4 prt kokt ris
- 10 st aprikoser
- 1 st bananschalottenlök
- 3 msk mangochutney
- 1,5 dl färskost av philadelphiatyp
- 600 g fläskkotletter 4 stycken med ben
- 1 st morot stor
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Koka riset enligt förpackningens anvisning.
Hacka aprikoserna och skala och hacka löken, blanda med mangochutney och färskost.
Torka kotletterna med hushållspapper och lägg i en ugnsform. Salta lätt. Fördela aprikosröran på köttet.
Stek mitt i ugnen i cirka 20 minuter tills köttet är genomstekt och aprikostäcket börjar få färg.
Skala och riv moroten grovt. Vänd ner rivet i riset.
Servera kotletterna med morotsris och sallad.
Aprikoser och färskost på toppen gör kotletterna extra saftiga.