Mandelkakor med cointreau

Du behöver 2 st äggvita 1,5 dl strösocker 3,5 dl mandelmjöl 1 krm salt 1 msk cointreau (eller annan likör) Gör så här 1 Sätt...

Tillagningstid: 30 minuter
35 stycken

Du behöver

  • 2 st äggvita
  • 1,5 dl strösocker
  • 3,5 dl mandelmjöl
  • 1 krm salt
  • 1 msk cointreau (eller annan likör)

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggvita och socker vitt och fluffigt. Vänd ner mandelmjöl, salt och cointreau.

2

Klicka upp vindruvsstora klickar av smeten på papprad plåt. Lägg klickarna ganska glest så de får plats att flyta ut.

3

Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter tills de börjar få färg. Låt kakorna kallna på plåten innan de lossas. Förvara torrt.


Kommentar:
Så enkelt och så gott. En snabbfixad efterrätt för alla som gillar kaffe.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top