Du behöver
- 600 g torskfilé MSC-märkt
- 1 st schalottenlök
- 0,5 st grön chilifrukt
- 1 msk färsk koriander finhackad
- salt & vitpeppar
- 1 st ägg
- 2 msk potatismjöl
- 4 msk solrosolja eller annan neutral olja
- 1 st morot
- 1 st rödlök
- 100 g vitkål klyfta
- 0,5 st gurka
- 4-6 st rädisa
- 1 st avokado
Lime- och avokadodressing
1 st avokado
1 dl majonnäs
1 st lime saften
0,5 st grön chilifrukt
färsk koriander en halv kruka
salt & peppar
Till servering
4 st mjuka tortillabröd
färsk koriander
lime i klyftor
Gör så här
Skär fisken i mindre bitar. Skala och finhacka schalottenlök, chili och koriander. Lägg ner allt i en mixer med knivarna monterade och kör snabbt ihop till en slät fiskfärs. Krydda med lite salt och peppar. Knäck ner ägget och tillsätt potatismjöl. Blanda och forma färsen till tolv mindre fiskbiffar. Stek dem i olja ett par minuter på bägge sidor tills de fått fin färg och är genomstekta.
Skala lök och morot. Dela löken och skiva den tunt. Grovriv moroten och strimla vitkålen fint. Skala och dela gurkan på längden. Kärna ut och skiva. Skiva rädisorna. Gröp ur avokadon och skär den i bitar.
Lime- och avokadodressing: Gröp ur avokadon ner i en bunke. Tillsätt majonnäs och färskpressad lime. Finstrimla chilin och grovhacka koriandern. Tillsätt i bunken och stavmixa dressingen slät. Smaka av med salt och peppar.
Fyll bröden med grönsaker, torskbiffar och koriander. Servera med dressingen och limeklyftor.
Torsktacon kan varieras med en fruktig mangosalsa smaksatt med pressad limesaft, chili och färsk koriander.