Grön ärtsallad med bulgur

Du behöver 500 g frysta gröna ärtor 2 dl bulgur 100 g bladspenat sköljd och torkad 2 st salladslök 1 dl bladpersilja 1 dl späda...

Tillagningstid: 20 minuter
4 Ingen enhet / tomt

Du behöver

  • 500 g frysta gröna ärtor
  • 2 dl bulgur
  • 100 g bladspenat sköljd och torkad
  • 2 st salladslök
  • 1 dl bladpersilja
  • 1 dl späda gröna blad, myntablad
  • 3 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 1 dl pistaschnötter
  • 150 g fetaost

Till servering

2 st pitabröd
1 msk olivolja

Gör så här

1

Tina ärtorna enligt anvisningarna på förpackningen. Koka bulgurn enligt anvisningarna på förpackningen. Strimla spenaten, salladslöken, persiljan och myntan och blanda med bulgurn och ärtorna.

2

Rör ihop olivolja, citron, salt och peppar till en dressing och slå den över ärtsalladen. Blanda väl. Grovhacka pistaschnötterna. Lägg upp salladen på ett fint fat och strö över smulad fetaost och nötter. 

3

Skär pitabröden i snibbar och stek dem i någon minut på varje sida i olivolja. Salta lätt. Servera salladen med pitasnibbarna och lite tzatziki. 

4

Tips Vill du göra egen tzatziki hittar du recept på icakuriren.se.


Kommentar:
Här grönskar det ordentligt i en matig sallad med ärtor, spenat, salladslök, persilja och fetaost.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top