Du behöver
- 500 g frysta gröna ärtor
- 2 dl bulgur
- 100 g bladspenat sköljd och torkad
- 2 st salladslök
- 1 dl bladpersilja
- 1 dl späda gröna blad, myntablad
- 3 msk olivolja
- 1 krm salt
- 0,5 krm svartpeppar
- 1 dl pistaschnötter
- 150 g fetaost
Till servering
2 st pitabröd
1 msk olivolja
Gör så här
Tina ärtorna enligt anvisningarna på förpackningen. Koka bulgurn enligt anvisningarna på förpackningen. Strimla spenaten, salladslöken, persiljan och myntan och blanda med bulgurn och ärtorna.
Rör ihop olivolja, citron, salt och peppar till en dressing och slå den över ärtsalladen. Blanda väl. Grovhacka pistaschnötterna. Lägg upp salladen på ett fint fat och strö över smulad fetaost och nötter.
Skär pitabröden i snibbar och stek dem i någon minut på varje sida i olivolja. Salta lätt. Servera salladen med pitasnibbarna och lite tzatziki.
Tips Vill du göra egen tzatziki hittar du recept på icakuriren.se.
Här grönskar det ordentligt i en matig sallad med ärtor, spenat, salladslök, persilja och fetaost.