Pasta med grön ärtpesto

Du behöver 25 g pinjenötter 300 g frysta gröna ärtor tinade 1 dl olivolja 1 dl västerbottensost fint riven 1 krm svartpeppar Gremolatasmulor 1 skiva...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 25 g pinjenötter
  • 300 g frysta gröna ärtor tinade
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl västerbottensost fint riven
  • 1 krm svartpeppar

Gremolatasmulor

1 skiva ljust bröd dagsgammalt
1 st citron fint rivet skal
1 st vitlöksklyftor skalad
1 dl persilja
2 msk olivolja
0,5 tsk flingsalt
4 prt pasta

Gör så här

1

Rosta pinjenötterna gyllene i torr panna och mixa dem med ärtorna. Tillsätt oljan i en tunn stråle. Vänd ner osten och smaka av med svartpeppar.

 

2

Kör brödet till grova smulor i en matberedare tillsammans med vitlöken, citronskalet och persiljan. Stek blandningen på medelvärme i olivoljan tills brödet är gyllene och frasigt. Strö över flingsalt. 

3

Koka pasta enligt anvisning på förpackningen och lägg upp med peston. Toppa med gremolatasmulorna. 


Kommentar:
Ärtpeston får smak av västerbottenost. Det är också jättegott att servera pastan med räkor eller en bit stekt lax.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top