Du behöver
- 3 dl vetemjöl
- 1 msk strösocker
- 150 g smör kylskåpskallt
- 1 st ägg kylskåpskallt
- 400 g frysta hallon
- 1 msk potatismjöl
- 1,5 dl strösocker
- 1 st ägg till pensling
Till servering och garnering
mynta blad
turkisk yoghurt
Gör så här
Mät upp mjöl och socker i en matberedare. Lägg i smöret, skuret i små bitar. Kör till en smulig massa. Tillsätt ägget och arbeta samman till en deg. Lägg degen i plastpåse och låt den vila i kyl cirka 15 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda frysta hallon, pota-tismjöl och strösocker till fyllningen.
Kavla ut degen på mjölat bakbord, från mitten ut till kanterna, till en cirka 3 mm tjock rundel, cirka 30 centimeter i diameter. Lägg den på ett bakplåtspapper. Lägg på fyllningen, spara en 5–6 cm bred kant runtom och vik in den över fyllningen. Pensla pajkanten med uppvispat ägg. Grädda pajen i mitten av ugnen cirka 25 minuter. Garnera med mynta-
blad och servera med yoghurt.
Tips Om du använder färska hallon, frys in dem minst 3 timmar, gärna över natten innan du bakar pajen.
Här behövs ingen pajform, pajen görs i fri form direkt på bakplåtspappret. Servera den med en klick tjock yoghurt.