Hallonpaj i fri form

Du behöver 3 dl vetemjöl 1 msk strösocker 150 g smör kylskåpskallt 1 st ägg kylskåpskallt 400 g frysta hallon 1 msk potatismjöl 1,5 dl...

Tillagningstid: 60 minuter
6 bitar

Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk strösocker
  • 150 g smör kylskåpskallt
  • 1 st ägg kylskåpskallt
  • 400 g frysta hallon
  • 1 msk potatismjöl
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 st ägg till pensling

Till servering och garnering

mynta blad
turkisk yoghurt

Gör så här

1

Mät upp mjöl och socker i en matberedare. Lägg i smöret, skuret i små bitar. Kör till en smulig massa. Tillsätt ägget och arbeta samman till en deg. Lägg degen i plastpåse och låt den vila i kyl cirka 15 minuter.

2

 Sätt ugnen på 225 grader.

3

Blanda frysta hallon, pota-tismjöl och strösocker till fyllningen. 

4

Kavla ut degen på mjölat bakbord, från mitten ut till kanterna, till en cirka 3 mm tjock rundel, cirka 30 centimeter i diameter. Lägg den på ett bakplåtspapper. Lägg på fyllningen, spara en 5–6 cm bred kant runtom och vik in den över fyllningen. Pensla pajkanten med uppvispat ägg. Grädda pajen i mitten av ugnen cirka 25 minuter. Garnera med mynta-
blad och servera med yoghurt. 

5

Tips Om du använder färska hallon, frys in dem minst 3 timmar, gärna över natten innan du bakar pajen. 


Kommentar:
Här behövs ingen pajform, pajen görs i fri form direkt på bakplåtspappret. Servera den med en klick tjock yoghurt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top