Du behöver
- 2,5 dl vispgrädde
- 90 g strösocker 1 dl
- 2 tsk matchapulver
- 0,5 dl hett vatten inte kokande
- 1 msk limesaft
- 3 st ägg
Gör så här
Vispa grädden ganska fast med 2 tsk av sockret. Låt vila i kylen medan du förbereder resten.
Häll matcha i en skål, slå över hett vatten (max 80 grader) och vispa, gärna med matchavisp av bambu, tills alla klumpar lösts upp och det bildas ett ljusgrönt skum på ytan.
Kyl matchan genom att ställa skålen i en större skål eller ugnsform med kallt vatten i.
Vispa äggen och resten av sockret pösigt.
När matchateet är helt kallt hälls det och limesaften i äggblandningen. Rör tills matchan fördelats. Vänd till sist ned den vispade grädden och rör försiktigt till jämn konsistens och färg.
Häll upp i en eller flera frysformar och frys in glassen i minst tre timmar, gärna över natten.
Att göra glass på matcha
är en klassiker, här får den frisk smak av limesaft.