Matchaglass med lime

Du behöver 2,5 dl vispgrädde 90 g strösocker 1 dl 2 tsk matchapulver 0,5 dl hett vatten inte kokande 1 msk limesaft 3 st ägg...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2,5 dl vispgrädde
  • 90 g strösocker 1 dl
  • 2 tsk matchapulver
  • 0,5 dl hett vatten inte kokande
  • 1 msk limesaft
  • 3 st ägg

Gör så här

1

Vispa grädden ganska fast med 2 tsk av sockret. Låt vila i kylen medan du förbereder resten.

2

Häll matcha i en skål, slå över hett vatten (max 80 grader) och vispa, gärna med matchavisp av bambu, tills alla klumpar lösts upp och det bildas ett ljusgrönt skum på ytan. 

3

Kyl matchan genom att ställa skålen i en större skål eller ugnsform med kallt vatten i.

4

Vispa äggen och resten av sockret pösigt.

5

När matchateet är helt kallt hälls det och limesaften i äggblandningen. Rör tills matchan fördelats. Vänd till sist ned den vispade grädden och rör försiktigt till jämn konsistens och färg. 

6

Häll upp i en eller flera frysformar och frys in glassen i minst tre timmar, gärna över natten.


Kommentar:
Att göra glass på matcha
är en klassiker, här får den frisk smak av limesaft.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top