Bruschetta med parmaskinka

Du behöver 4 st tomater 4 skiva surdegsbröd olivolja till pensling 2 st pressade vitlöksklyftor olivolja flingsalt svartpeppar nymalen finhackade färska örter 4 skiva parmaskinka...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st tomater
  • 4 skiva surdegsbröd
  • olivolja till pensling
  • 2 st pressade vitlöksklyftor
  • olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar nymalen
  • finhackade färska örter
  • 4 skiva parmaskinka skivor
  • oliver marinerade

Gör så här

1

Hacka tomaterna mycket fint och låt dem rinna av i en finmaskig sil.

2

Hacka tomaterna mycket fint och låt dem rinna av i en finmaskig sil.

3

Pensla brödskivorna med oljan och grilla dem cirka 1 minut på varje sida, till exempel i grillpanna.

4

Bred vitlöken på bröden och fördela över tomathack. Droppa över lite fin olivolja. Krydda med flingsalt och peppar. Garnera med örter. 

5

Servera med parmaskinka och oliver.


Kommentar:
Välj fina mogna tomater till bruschettan. Du kan också använda en stor bifftomat.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top