Du behöver
- 500 g potatis
- 2 msk rapsolja
- 2 tsk svart senapsfrö
- 2 tsk hel spiskummin
- 1 tsk hela korianderfrön
- 1 tsk chiliflakes
- 1 st gul lök hackad
- 2 st vitlöksklyftor skalade, finhackade
- 2 msk röd currypasta från burk
- 8 st tomater
- 400 ml kokosmjölk
- 1 st grönsaksbuljongtärningar
- 270 g naturell tofu
- salt
Gör så här
Skala potatisen och skär i tärningar.
Häll oljan i en stekpanna tillsammans med senapsfrön, spiskummin, koriander och chiliflakes. Hetta upp och fräs tills kryddorna börjar poppa. Tillsätt då lök, vitlök, potatis och currypasta och låt fräsa på medelvärme i 10 minuter tills potatisen börjar mjukna.
Skär tomaterna i tärningar och tillsätt hälften i potatisfräset. Fräs vidare tills tomat-erna blivit varma men inte helt mosiga. Häll eventuellt över grönsakerna i en kastrull.
Tillsätt kokosmjölk och buljongtärning och låt puttra i 15–20 minuter tills potatisen är genomkokt.
Tärna tofun och vänd ned den i grytan. Låt koka upp och puttra ytterligare 3 minuter tills tofun är varm. Smaka av med salt. Vänd ner resten av de tärnade tomaterna i den varma grytan och servera.
Tofutärningar ger ett bra proteintillskott till den kryddiga currygrytan.