Tofugryta med currypasta

Du behöver 500 g potatis 2 msk rapsolja 2 tsk svart senapsfrö 2 tsk hel spiskummin 1 tsk hela korianderfrön 1 tsk chiliflakes 1 st...

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g potatis
  • 2 msk rapsolja
  • 2 tsk svart senapsfrö
  • 2 tsk hel spiskummin
  • 1 tsk hela korianderfrön
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 st gul lök hackad
  • 2 st vitlöksklyftor skalade, fin­hackade
  • 2 msk röd currypasta från burk
  • 8 st tomater
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 st grönsaksbuljongtärningar
  • 270 g naturell tofu
  • salt

Gör så här

1

Skala potatisen och skär i tärningar.

2

Häll oljan i en stekpanna tillsammans med senapsfrön, spiskummin, koriander och chiliflakes. Hetta upp och fräs tills kryddorna börjar poppa. Tillsätt då lök, vitlök, potatis och currypasta och låt fräsa på medelvärme i 10 minuter tills potatisen börjar mjukna.

3

Skär tomaterna i tärningar och tillsätt hälften i potatisfräset. Fräs vidare tills tomat-erna blivit varma men inte helt mosiga. Häll eventuellt över grönsakerna i en kastrull.

4

Tillsätt kokosmjölk och buljongtärning och låt puttra i 15–20 minuter tills potatisen är genomkokt. 

5

Tärna tofun och vänd ned den i grytan. Låt koka upp och puttra ytterligare 3 minuter tills tofun är varm. Smaka av med salt. Vänd ner resten av de tärnade tomaterna i den varma grytan och servera.


Kommentar:
Tofutärningar ger ett bra proteintillskott till den kryddiga currygrytan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top