Tiramisu med rabarber

Du behöver 330 g rabarber (fryst går bra) 1 msk syltad ingefära hackad 1 dl strösocker + 3/4 dl 1 dl vatten 0.5 dl citronsaft...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 330 g rabarber (fryst går bra)
  • 1 msk syltad ingefära hackad
  • 1 dl strösocker + 3/4 dl
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl citronsaft
  • 1 st äggvita
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 st äggulor
  • 250 g mascarponeost
  • 0.5 st citron det yttersta finrivna skalet
  • savoiardikex
  • rivet citronskal

Gör så här

1

Tvätta och ansa rabarbern. Skala helst inte eftersom den röda färgen sitter i det yttersta skalet. Skiva med vass kniv. Finhacka ingefäran.

2

Lägg rabarber och ingefära i en kastrull tillsammans med 1 dl socker, vatten och citronsaft. Koka upp och låt puttra på svag värme cirka 10 minuter, tills rabarbern är mjuk och börjar lösa upp sig. Låt kallna.

3

Ta fram tre vispskålar och börja med att vispa äggvitan till ett fast skum.

4

Vispa sedan grädden i en annan skål och vispa äggula och 3/4 dl strösocker i den tredje.

5

Rör ner mascarponeosten och citronskalet i äggulevispet. Rör till en jämn kräm. Vänd sedan försiktigt ner grädden och sist äggvitan.

6

Häll 2 msk rabarberkompott i botten av 4 portionsskålar. Bryt savoiardikex i bitar och lägg i ett lager på kompotten. Häll på ytterligare 2 msk kompott på kexen.

Smeta på ett lager mascarponekräm och lägg sedan på ytterligare ett lager rabarberkompott, kex och kompott igen. Avsluta med ett lager mascarponekräm. 

7

Låt vila övertäckt i kylen i minst 1 timme, gärna över natten. Garnera med lite rivet citronskal vid servering.


Kommentar:
Hemligheten ligger i lagren. Gräv med skeden genom alla lager, då smakar tiramisun allra bäst.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top