Varma oliver i kryddig olja

Du behöver 400 g oliver blandade med kärnor 1.5 dl olivolja 0,5 st citron skalet och 1 msk saft 1 st vitlöksklyfta tunt skivad färsk...

Tillagningstid: 10 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 400 g oliver blandade med kärnor
  • 1.5 dl olivolja
  • 0,5 st citron skalet och 1 msk saft
  • 1 st vitlöksklyfta tunt skivad
  • färsk rosmarin några kvistar
  • 1 nypa salt
  • surdegsbröd till servering

Gör så här

1

Låt oliverna rinna av och lägg dem i en kastrull tillsammans med olivoljan.

2

Tvätta citronen och skala med potatisskalare utan att det vita innerskalet följer med. Strimla citronskalen och lägg i kastrullen tillsammans med citronsaft, vitlök, rosmarin och salt.

3

Koka upp och låt puttra på svag värme i 2 minuter.

4

Servera oliverna ljumma i oljan, med brödbitar att doppa i.


Kommentar:
Varma oliver i olja är gott till välkomst-drinken. Doppa surdegsbröd i för att få upp den goda oljan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top