Buljongkokt kål med fetaost

Du behöver 4 prt bulgur eller quinoa 500 g spetskålshuvud 2 msk smör 1 msk olivolja 2 dl vatten 1 st buljongtärning svartpeppar 150 g...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 prt bulgur eller quinoa
  • 500 g spetskålshuvud
  • 2 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl vatten
  • 1 st buljongtärning
  • svartpeppar
  • 150 g fetaost
  • 1 st citron det yttersta finrivna skalet och saft
  • 1 st vitlök 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 0.5 dl finhackade färska örter
  • 1 dl matlagningsyoghurt

Gör så här

1

Koka bulgur eller quinoa enligt anvisningen på förpackningen.

2

Skär spetskålen i grova klyftor, ta bort rotstocken och skär i grövre strimlor. Hetta upp smör och olja i en rejäl gryta eller traktörpanna. Fräs kålen i några minuter under omrörning. Häll över vatten, smula i buljongtärning och krydda med peppar. Sjud kålen under lock i cirka 5–10 minuter tills den mjuknat men ändå har spänst kvar. Smaka av om det behövs lite salt.

3

Smula ner fetaosten i mindre bitar. Tillsätt citronskal, citronsaft, finhackad vitlök och örter. Blanda.

4

Servera kålen med bulgur eller quinoa och matlagningsyoghurt. 


Kommentar:
Den buljongkokta kålen är en rätt i sig men kan kompletteras med lammfärsbiffar, kyckling eller korv och oliver.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top