Örtmarinerad rostbiff

Du behöver 1.5 kg rostbiff salt svartpeppar olja att steka i Marinad 2 msk rödvinsvinäger 0.5 dl rapsolja 1 tsk salt 2 msk kapris hackad...

Tillagningstid: 40 minuter
10 portioner

Du behöver

  • 1.5 kg rostbiff
  • salt
  • svartpeppar
  • olja att steka i

Marinad

2 msk rödvinsvinäger
0.5 dl rapsolja
1 tsk salt
2 msk kapris hackad
1 st vitlöksklyfta finhackad
2 dl slätbladig persilja fint skuren

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Putsa köttet och torka av det med hushållspapper. Bind upp köttet med steksnöre om du vill ha en jämnare form. Salta och peppra runtom och stek köttet i olja så att det får en fin stekyta.

3

Sätt i en köttermometer i köttets tjockaste del och lägg det i en ugnsform. Stek köttet i nedre delen av ugnen till en innertemperatur på 60 grader. Det tar cirka 1 timme, beroende på hur tjock köttbiten är. Svep in köttet i folie och låt svalna. Köttet kan stekas en till två dagar i förväg och förvaras i kylen.

4

Rör ihop ingredienserna till marinaden.

5

Ta bort eventuellt steksnöre. Skiva upp köttet tunt och lägg på ett serveringsfat. Skeda örtmarinaden över köttet cirka en kvart före servering.


Kommentar:
Marinaden med kapris och vitlök gör köttskivorna extra saftiga och smakrika. Skär upp köttet i förväg och förvara i kylen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top