Du behöver
- 1.5 kg rostbiff
- salt
- svartpeppar
- olja att steka i
Marinad
2 msk rödvinsvinäger
0.5 dl rapsolja
1 tsk salt
2 msk kapris hackad
1 st vitlöksklyfta finhackad
2 dl slätbladig persilja fint skuren
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Putsa köttet och torka av det med hushållspapper. Bind upp köttet med steksnöre om du vill ha en jämnare form. Salta och peppra runtom och stek köttet i olja så att det får en fin stekyta.
Sätt i en köttermometer i köttets tjockaste del och lägg det i en ugnsform. Stek köttet i nedre delen av ugnen till en innertemperatur på 60 grader. Det tar cirka 1 timme, beroende på hur tjock köttbiten är. Svep in köttet i folie och låt svalna. Köttet kan stekas en till två dagar i förväg och förvaras i kylen.
Rör ihop ingredienserna till marinaden.
Ta bort eventuellt steksnöre. Skiva upp köttet tunt och lägg på ett serveringsfat. Skeda örtmarinaden över köttet cirka en kvart före servering.
Marinaden med kapris och vitlök gör köttskivorna extra saftiga och smakrika. Skär upp köttet i förväg och förvara i kylen.