Moussetårta med räkor

Du behöver 300 g kavring 75 g smör smält 4 st gelatinblad 250 g räkor avrunnen vikt, skalade i spad 3 dl gräddfil 250 g...

Tillagningstid: 20 minuter
10 portioner

Du behöver

  • 300 g kavring
  • 75 g smör smält
  • 4 st gelatinblad
  • 250 g räkor avrunnen vikt, skalade i spad
  • 3 dl gräddfil
  • 250 g crème fraîche lätt
  • 3 msk majonnäs
  • 1 dl gräslök
  • 0.5 dl dill fint skuren
  • 1 msk räkspad

Gör så här

1

Finhacka brödet eller mixa till smul i en matberedare. Blanda smulorna med smöret och tryck ut i en form med löstagbar kant.

2

Lägg gelatinet i kallt vatten i 5 minuter. 

3

Finhacka räkorna, spara lite av spadet. Rör ihop gräddfil, crème fraîche och majonnäs med gräslök och dill. Tillsätt räkor och 1 msk räkspad. Smält gelatinbladen med 1 msk vatten i en kastrull på svag värme. Rör ned det smälta gelatinet i smeten och rör noga så gelatinet fördelas. Häll smeten i formen. 

4

Låt stelna i kylen i 2–3 timmar eller över natten. Lossa försiktigt kanterna från formen med en kniv. Flytta över räktårtan till ett fat och garnera med räkor, dillkvistar och rivet citronskal. 


Kommentar:
En lyxig tårta med räkor är ett gott alternativ för den som inte gillar sill. Blommorna är bara dekoration och ska inte ätas.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top