Du behöver
- 4 st ägg
- 2 msk vatten
- salt
- svartpeppar
- msk gul lök 1 knippa färsk
- 3 g olivolja
- 70 g babyspenat
- 340 g kronärtskockshjärtan
- finhackade färska örter t ex timjan
Spenatsallad
rädisor 1/2 knippe
1 st avokado
70 g babyspenat
2 msk valnötter rostade
150 g fetaost
3 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Knäck äggen i en bunke och tillsätt vatten, vispa samman lätt och krydda med salt och peppar.
Skär loss blasten från löken, och spar den till salladen. Strimla löken tunt. Hetta upp oljan i en stekpanna som tål ugnsvärme. Fräs löken glansig i ett par minuter. Tillsätt spenat och fräs i ytterligare en minut. Öppna burken med kronärtskockshjärtan och låt dem rinna av ordentligt. Tillsätt örterna i omelettsmeten och blanda. Häll ner omelettsmeten i stekpannan tillsammans med den frästa spenaten och lägg på kronärtskockshjärtan. Baka av omeletten mitt i ugn-en i cirka 15 minuter tills den stannat och är gyllenbrun.
Ansa och skiva rädisorna tunt. Dela avokadon på mitten, pilla loss kärnan, gröp ur fruktköttet och dela i mindre bitar. Blanda spenatbladen med avokado och rädisor. Ansa och strimla blasten från löken och blanda ner i salladen tillsammans med valnötter, smulad fetaost, olja och vinäger. Krydda med lite salt och peppar och servera genast till omeletten.
Spenatsalladen till omeletten är lätt att variera. Byt ut rädisor mot vattenmelon i bitar eller saftiga nektarinklyftor.