Spenatomelett med kronärtskocka

Du behöver 4 st ägg 2 msk vatten salt svartpeppar msk gul lök 1 knippa färsk 3 g olivolja 70 g babyspenat 340 g kronärtskockshjärtan...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st ägg
  • 2 msk vatten
  • salt
  • svartpeppar
  • msk gul lök 1 knippa färsk
  • 3 g olivolja
  • 70 g babyspenat
  • 340 g kronärtskockshjärtan
  • finhackade färska örter t ex timjan

Spenatsallad

rädisor 1/2 knippe
1 st avokado
70 g babyspenat
2 msk valnötter rostade
150 g fetaost
3 msk olivolja
2 msk balsamvinäger

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175 grader. Knäck äggen i en bunke och tillsätt vatten, vispa samman lätt och krydda med salt och peppar.

2

Skär loss blasten från löken, och spar den till salladen. Strimla löken tunt. Hetta upp oljan i en stekpanna som tål ugnsvärme. Fräs löken glansig i ett par minuter. Tillsätt spenat och fräs i ytterligare en minut. Öppna burken med kronärtskockshjärtan och låt dem rinna av ordentligt. Tillsätt örterna i omelettsmeten och blanda. Häll ner omelettsmeten i stekpannan tillsammans med den frästa spenaten och lägg på kronärtskockshjärtan. Baka av omeletten mitt i ugn-en i cirka 15 minuter tills den stannat och är gyllenbrun.

3

Ansa och skiva rädisorna tunt. Dela avokadon på mitten, pilla loss kärnan, gröp ur fruktköttet och dela i mindre bitar. Blanda spenatbladen med avokado och rädisor. Ansa och strimla blasten från löken och blanda ner i salladen tillsammans med valnötter, smulad fetaost, olja och vinäger. Krydda med lite salt och peppar och servera genast till omeletten.


Kommentar:
Spenatsalladen till omeletten är lätt att variera. Byt ut rädisor mot vattenmelon i bitar eller saftiga nektarinklyftor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top