Du behöver
- 4 prt risonipasta
- 125 g babyspenat
- 0.5 dl olivolja
- 1 st vitlöksklyfta
- citron skal och saft
- salt
- g svartpeppar
- 250 g ricottaost
- 50 g pecorinoost eller parmesanost
- 2 msk pumpafrön rostade
Gör så här
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
Mixa hälften av spenaten med olja, vitlök, citronsaft och skal. Kör till en slät sås och smaka av med salt och peppar.
Låt pastan rinna av och lägg upp den i en skål. Tillsätt resten av spenaten tillsammans med några matskedar olivolja, ricottaost och finriven pecorino. Blanda och krydda med lite salt och peppar.
Ringla över några matskedar av den mixade spenatröran och garnera med rostade pumpafrön. Servera genast med en god sallad, till exempel cocktailtomater med balsamvinägrett.
Risoni är en risformad pasta som passar bra i den här krämiga rätten med spenat och ost. Servera med sallad på cocktailtomater med balsamvinägrett.