Spenatrisoni med pumpafrön

Du behöver 4 prt risonipasta 125 g babyspenat 0.5 dl olivolja 1 st vitlöksklyfta citron skal och saft salt g svartpeppar 250 g ricottaost 50...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 prt risonipasta
  • 125 g babyspenat
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 st vitlöksklyfta
  • citron skal och saft
  • salt
  • g svartpeppar
  • 250 g ricottaost
  • 50 g pecorinoost eller parmesanost
  • 2 msk pumpafrön rostade

Gör så här

1

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

2

Mixa hälften av spenaten med olja, vitlök, citronsaft och skal. Kör till en slät sås och smaka av med salt och peppar.

3

Låt pastan rinna av och lägg upp den i en skål. Tillsätt resten av spenaten tillsammans med några matskedar olivolja, ricottaost och finriven pecorino. Blanda och krydda med lite salt och peppar. 

4

Ringla över några matskedar av den mixade spenatröran och garnera med rostade pumpafrön. Servera genast med en god sallad, till exempel cocktailtomater med balsamvinägrett.


Kommentar:
Risoni är en risformad pasta som passar bra i den här krämiga rätten med spenat och ost. Servera med sallad på cocktailtomater med balsamvinägrett.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top