Grillade persikor med hallonsås

Du behöver 4 st persikor eller nektariner Hallonsås 400 g hallon 1 dl florsocker 1 msk citronsaft Till servering 1 l vaniljglass Gör så här...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st persikor eller nektariner

Hallonsås

400 g hallon
1 dl florsocker
1 msk citronsaft

Till servering

1 l vaniljglass

Gör så här

1

Dela persikorna på mitten och pilla loss kärnan. 

2

Mixa hallon med florsocker och citronsaft till en slät sås. Passera genom finmaskig sil eller låt såsen vara som den är.

3

Tänd grillen i god tid. Lägg persikorna på grillen och grilla med snittytan nedåt över direkt glöd tills de har en lätt karamelliserad yta. Du kan också grilla dem i grillpanna på spisen. 

4

Servera genast med hallonsås och god vaniljglass.

5

Tips Knapriga mandelskorpor är också gott att servera som tillbehör. 


Kommentar:
Det här påminner om den klassiska desserten peach melba, men med grillsmak. Prova ocksåatt lägga urkärnadeplommon på grillen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top