Du behöver
Marängbottnar
5 st äggvitor
2.5 dl strösocker
ättikssprit droppar 12 %
4 dl puffat rostat ris t ex rice krispies eller vårgårdaris
Vaniljkräm
4 st äggulor
1 dl strösocker
0.5 msk vaniljsocker
2 msk vetemjöl
4 dl vispgrädde
75 g smör
Topping
2 dl Vispad grädde
färska bär
Gör så här
Sätt ugnen på 125 grader. Vispa äggvitorna till fast skum, tillsätt socker och ättikssprit och vänd ner rice krispies.
Lägg bakplåtspapper i en långpanna 30 x 40 cm och bred ut smeten jämnt. Grädda på nedersta falsen i cirka 1 timme och 20 minuter tills marängen stelnat. Låt kallna.
Vaniljkräm Rör ihop äggulor, socker, vaniljsocker och vetemjöl i en kastrull. Vispa ned grädden i äggkrämen lite i taget till en jämn smet. Koka upp försiktigt under omrörning och låt puttra tills smeten tjocknar. Passa noga så det inte bränns.
Ta bort kastrullen från värmen och rör ner smöret tills det smälter. Låt krämen kallna helt, helst i kylskåp.
Dela marängbottnen i två lika stora delar. Bred ett lager vaniljkräm på den ena bottnen. Lägg den andra ovanpå och bred på resten av krämen.
Toppa med ett lager vispad grädde och dekorera med färska bär vid servering.