Smörrebröd med god matjessill

Du behöver 4 st matjessillfiléer 3 skiva osötat rågbröd 1 st rödlök 1 dl smetana 2 tsk pepparrot finriven gräslök en knippa dillvippor svartpeppar nymalen...

Tillagningstid: 10 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 4 st matjessillfiléer
  • 3 skiva osötat rågbröd
  • 1 st rödlök
  • 1 dl smetana
  • 2 tsk pepparrot finriven
  • gräslök en knippa
  • dillvippor
  • svartpeppar nymalen

Gör så här

1

Låt sillfiléerna rinna av och skär dem i 3–4 centimeter breda bitar. Kantskär och dela brödskivorna.

2

Skala och skär rödlöken i tunna ringar.

3

Blanda smetana och pepparrot efter smak. 

4

Bred blandningen på brödet. Toppa med sillen och rödlöken. Garnera med klippt gräslök, dillvippor och nymalen svartpeppar. 

 

 

 

 


Kommentar:
Matjessill hör sommaren till. Här serveras den på goda mackor tillsammans med kall snaps i kylda glas.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top