Surströmmingsklämma

Du behöver 1 st tunnbröd mjukt eller hårt smör 2 msk mandelpotatisar kokta skalade hackad lök gärna både röd och purjo surströmmingsfiléer efter smak gräddfil...

Tillagningstid: 3 minuter
1 Ingen enhet / tomt

Du behöver

  • 1 st tunnbröd mjukt eller hårt
  • smör
  • 2 msk mandelpotatisar kokta skalade
  • hackad lök gärna både röd och purjo
  • surströmmingsfiléer efter smak
  • gräddfil efter smak

Gör så här

1

Bred smör på brödet. Mosa eller skiva potatisen och lägg på brödet.

2

Strö på hackad lök och lägg på några strömmingsfiléer, hela eller delade i bitar.

3

Klicka på gräddfil och vik ihop om det är ett mjukt tunnbröd. Används hårt tunnbröd så lägg på en till bit tunnbröd ovanpå. Njut klämman tillsammans med ett glas mjölk eller öl och nubbe.


Kommentar:
Gör en klämma med mandelpotatis, lök och gräddfil. Lägg sedan i surströmming efter smak. Nybörjare kanske nöjer sig med en filé skuren i små, små bitar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top