Du behöver
- 3 dl vetemjöl
- 150 g smör
- 1 msk strösocker
- 1 nypa salt
- 1 msk kallt vatten
Fyllning
4 st ägg
4 dl turkisk yoghurt
1,5 dl strösocker efter smak
1 msk vaniljsocker
0.5 st citron det yttersta finrivna skalet + 2 tsk saft
nektariner i tunna klyftor
vaniljglass till servering
Gör så här
Mixa ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ut i en pajform. Låt vila i kylen i 15 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajbottnen i cirka 15 minuter.
Fyllning Vispa upp äggen lätt och rör ihop med yoghurten. Blanda i socker, vaniljsocker, citronskal och citronsaft.
Bred ut äggsmeten i det förgräddade pajskalet. Stick ned nektarinskivor i ett fint mönster.
Grädda pajen mitt i ugnen i cirka 30 minuter tills äggsmeten precis stelnat och pajen börjar få lite färg. Servera pajen ljummen med en klick vaniljglass.
En krämig paj med yoghurt och nektariner blir en skön avslutning på middagen. Servera den ljummen med en klick glass.