Du behöver
- 800 g färskpotatisar
- 1 st päron stort
- 1 st äpple stort
- 150 g hårdost
- 4 st matjessillfiléer
- 50 g pistagenötter med eller utan salt
- 25 g rucola
Basilikasås
1 kruka basilika de plockade bladen
0.5 dl olivolja
2 dl crème fraîche
salt
peppar
1.5 krm örtsalt
Till servering
hårt tunnbröd
Gör så här
Tvätta och koka färskpotatisen i saltat vatten tills den är mjuk. Låt ånga av och svalna något. Dela potatisen i halvor.
Kärna ur päron och äpple och skär dem i tärningar med skalet kvar. Skär osten i tärningar och skär matjessillen i sneda bitar. Hacka pistagenötterna grovt.
Lägg potatisen på ett uppläggningsfat. Fördela päron, äpple, ost och matjessill ovanpå. Avsluta med pistagenötter och rucola.
Mixa bladen från basilikan och olivoljan med en stavmixer i en bunke med höga kanter. Rör ner (mixa inte) crème fraîchen. Smaka av med salt, peppar och örtsalt.
Servera salladen med basi-likasåsen och bröd.
Basilikasås och sallad på matjessill, potatis, äpple och päron är mycket gott ihop. Ta tre eller fyra matjessillfiléer beroende på hur hungriga ni är.