Färskpotatissallad med matjessill

Du behöver 800 g färskpotatisar 1 st päron stort 1 st äpple stort 150 g hårdost 4 st matjessillfiléer 50 g pistagenötter med eller utan...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 800 g färskpotatisar
  • 1 st päron stort
  • 1 st äpple stort
  • 150 g hårdost
  • 4 st matjessillfiléer
  • 50 g pistagenötter med eller utan salt
  • 25 g rucola

Basilikasås

1 kruka basilika de plockade bladen
0.5 dl olivolja
2 dl crème fraîche
salt
peppar
1.5 krm örtsalt

Till servering

hårt tunnbröd

Gör så här

1

Tvätta och koka färskpotatisen i saltat vatten tills den är mjuk. Låt ånga av och svalna något. Dela potatisen i halvor. 

2

Kärna ur päron och äpple och skär dem i tärningar med skalet kvar. Skär osten i tärningar och skär matjessillen i sneda bitar. Hacka pistagenötterna grovt. 

3

Lägg potatisen på ett uppläggningsfat. Fördela päron, äpple, ost och matjessill ovanpå. Avsluta med pistagenötter och rucola.

4

Mixa bladen från basilikan och olivoljan med en stavmixer i en bunke med höga kanter. Rör ner (mixa inte) crème fraîchen. Smaka av med salt, peppar och örtsalt.

5

Servera salladen med basi-likasåsen och bröd.


Kommentar:
Basilikasås och sallad på matjessill, potatis, äpple och päron är mycket gott ihop. Ta tre eller fyra matjessillfiléer beroende på hur hungriga ni är.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top