Du behöver
- 4 st färska rödbetor 400 g
- 3 msk crème fraîche
- 2 msk olivolja
- 1 msk citronsaft färskpressad
- 1 tsk dijonsenap
- 1 st vitlöksklyfta finhackad
- 1 msk timjan finhackad färsk
- salt
- svartpeppar
Till servering
4 skiva surdegsbröd rostade
Gör så här
Skär bort blasten och skölj rödbetorna i kallt vatten. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten så att det täcker. Känn med en provsticka, de skall vara mjuka rätt igenom.
Skala och skär betorna i mindre bitar. Lägg ner i en matberedare och tillsätt crème fraîche, olivolja och citronsaft. Kör till en slät blandning och smaksätt med övriga ingredienser, blanda noga.
Servera rödbetsdippen på nyrostat surdegsbröd och toppa gärna med lite färska örter och flingsalt.
Rödbetsdippen är också god att servera med blomkålsbuketter, paprika och morotsstavar.