Fläskkarréwok med jordnötter

Du behöver 350 g fläskkarré i bit 1 st purjolök 2 st röda paprikor eller gula 250 g broccolibuketter 125 g minimajs färsk 150 g...

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 350 g fläskkarré i bit
  • 1 st purjolök
  • 2 st röda paprikor eller gula
  • 250 g broccolibuketter
  • 125 g minimajs färsk
  • 150 g sockerärter
  • rapsolja till stekning
  • 5 msk japansk soja
  • 1 msk limesaft färskpressad
  • 1 dl salta jordnötter
  • 1 kruka färsk koriander
  • srirachasås

Gör så här

1

Skär köttet i tunna skivor, se tips nedan. Ansa, snitta, skölj och skär purjolöken i bitar. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Dela minimajsen.

2

Hetta upp oljan i en wok eller i en stor stekpanna. Fräs under omrörning purjolök, paprika, broccolibuketter, minimajs och sockerärter, var för sig i oljan på hög värme, tills de är nästan mjuka, 1–3 minuter. Ta upp grönsakerna efterhand på ett fat. 

3

Fräs köttet, gärna i två–tre omgångar, tills det är precis genomstekt. Lägg tillbaka grönsakerna i woken med köttet, ringla över sojan och limesaften och fräs under omrörning cirka 1 minut, bara tills allt blir genomvarmt

4

Toppa med nötterna och koriander. Servera med srirachasås.

5

Tips Det blir lättare att skära karrén i tunna skivor om du fryser in köttet 2–3 timmar eller skivar fryst halvtinad karré.


Kommentar:
Fläskkarrén passar bra att woka i tunna skivor. Här får den sällskap av
krispiga grönsaker och smaksätts med soja och limesaft.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top