Du behöver
- 350 g fläskkarré i bit
- 1 st purjolök
- 2 st röda paprikor eller gula
- 250 g broccolibuketter
- 125 g minimajs färsk
- 150 g sockerärter
- rapsolja till stekning
- 5 msk japansk soja
- 1 msk limesaft färskpressad
- 1 dl salta jordnötter
- 1 kruka färsk koriander
- srirachasås
Gör så här
Skär köttet i tunna skivor, se tips nedan. Ansa, snitta, skölj och skär purjolöken i bitar. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Dela minimajsen.
Hetta upp oljan i en wok eller i en stor stekpanna. Fräs under omrörning purjolök, paprika, broccolibuketter, minimajs och sockerärter, var för sig i oljan på hög värme, tills de är nästan mjuka, 1–3 minuter. Ta upp grönsakerna efterhand på ett fat.
Fräs köttet, gärna i två–tre omgångar, tills det är precis genomstekt. Lägg tillbaka grönsakerna i woken med köttet, ringla över sojan och limesaften och fräs under omrörning cirka 1 minut, bara tills allt blir genomvarmt.
Toppa med nötterna och koriander. Servera med srirachasås.
Tips Det blir lättare att skära karrén i tunna skivor om du fryser in köttet 2–3 timmar eller skivar fryst halvtinad karré.
Fläskkarrén passar bra att woka i tunna skivor. Här får den sällskap av
krispiga grönsaker och smaksätts med soja och limesaft.