Du behöver
- 4 st fjärilskotletter (ca 500 g) av benfri fläskkarré
- salt
- svartpeppar
- 5 skiva bacon
- 4 st äpplen
- rapsolja
- 50 g babyspenat
- 2 msk smör gärna klarifierat
- 2 msk flytande honung
- 3 dl äppelcider
- 2 dl buljong eller vatten
- 4 st persiljekvistar
Till servering
couscous
skånsk grovkornig senap
Gör så här
Krydda kotletterna med salt och peppar.
Skär baconskivorna i bitar. Klyfta, kärna ur och skär äpplena i små bitar. Fräs baconbitarna i en torr stekpanna. Tillsätt äppelbitarna och fräs cirka 1 minut, tillsätt lite olja om det behövs. Blanda i spenaten och fräs cirka 1 minut. Salta och peppra. Låt gärna svalna.
Fördela fyllningen i fickorna på kotletterna och bind gärna ihop dem med steksnöre. (får du fyllning över kan du låta den sjuda med tillsammans med kotletterna, efter att de brynts).
Hetta upp smöret i en stekpanna. Bryn de fyllda kotletterna cirka 3 minuter på varje sida. Ringla sedan över honungen, cidern och buljongen. Sjud kotletterna under lock cirka 20 minuter tills de är riktigt möra. Garnera med persilja. Servera med couscous eller bulgur och grovkornig senap.
Tips! Skär benfri fläskkarré i bit i drygt en centimeter tjocka skivor, vartannat snitt inte helt igenom, köttet ska hänga ihop som fjärilskotletter. Eller skär köttet i enkla kotletter.