Du behöver
- 2 st gelatinblad
- 3 dl vispgrädde
- 3 msk strösocker
- 1 krm vaniljpulver (eller 1/2 vaniljstång)
- 3 dl gräddfil
Mandelskorpor i limoncello
0.5 dl limoncello italiensk citronlikör
1.5 msk socker
4 st mandelbiscotti
Gör så här
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Koka upp grädden tillsammans med sockret och vaniljpulvret. Om du använder vaniljstång så skåra den, skrapa ur fröna och lägg dem tillsammans med stången i grädden och koka upp.
Ta bort stången om du använt en sådan. Krama ur gelatinbladen och vispa ned dem i grädden. Låt svalna något och vispa sedan i gräddfilen. Häll upp i glas och ställ i kylen i 1–2 timmar eller över natten för att stelna.
Koka upp limoncellon tillsammans med sockret och låt sjuda i några minuter tills konsistensen börjar bli simmig. Låt svalna. Krossa mandelskorporna i grova bitar och vänd dem snabbt i limoncellosirapen. Skeda upp skorporna på den färdiga pannacottan och servera direkt.
Gräddfilen gör pannacottan lite mindre stabbig, och den är inte heller särskilt söt. Tillsammans med citronlikör och mandel-skorpor får den enkla desserten ett vuxet lyft.