Pannacotta med gräddfil

Du behöver 2 st gelatinblad 3 dl vispgrädde 3 msk strösocker 1 krm vaniljpulver (eller 1/2 vaniljstång) 3 dl gräddfil Mandelskorpor i limoncello 0.5 dl...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st gelatinblad
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 msk strösocker
  • 1 krm vaniljpulver (eller 1/2 vaniljstång)
  • 3 dl gräddfil

Mandelskorpor i limoncello

0.5 dl limoncello italiensk citronlikör
1.5 msk socker
4 st mandelbiscotti

Gör så här

1

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Koka upp grädden tillsammans med sockret och vaniljpulvret. Om du använder vaniljstång så skåra den, skrapa ur fröna och lägg dem tillsammans med stången i grädden och koka upp. 

2

Ta bort stången om du använt en sådan. Krama ur gelatinbladen och vispa ned dem i grädden. Låt svalna något och vispa sedan i gräddfilen. Häll upp i glas och ställ i kylen i 1–2 timmar eller över natten för att stelna. 

3

Koka upp limoncellon tillsammans med sockret och låt sjuda i några minuter tills konsistensen börjar bli simmig. Låt svalna. Krossa mandelskorporna i grova bitar och vänd dem snabbt i limoncellosirapen. Skeda upp skorporna på den färdiga pannacottan och servera direkt. 

 


Kommentar:
Gräddfilen gör pannacottan lite mindre stabbig, och den är inte heller särskilt söt. Tillsammans med citronlikör och mandel-skorpor får den enkla desserten ett vuxet lyft.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top