Du behöver
Pajdeg
125 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
Fyllning
200 g champinjoner
smör att steka i
1 st krabba (500-600 g), det rensade köttet
3 dl parmesanost finriven
Äggstanning
2 st ägg
1 dl crème fraîche
1 dl mjölk
0.5 dl dill finhackad
0.5 dl gräslök finhackad
1.5 msk svensk senap
salt
svartpeppar
Garnering
gräslök finhackad
Parmesan hyvlad
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Kör smör och vetemjöl i en mat-
beredare. Tillsätt vattnet och kör till en deg. Plasta och låt degen vila kallt i 15 minuter.
Dela degen i 6 delar och tryck ut dem i portionspajformar (cirka 12 centimeter i diameter). Låt pajskalen vila kallt i 30 minuter.
Förgrädda pajskalen i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
Skiva champinjonerna. Stek dem, lite i taget, i smör i en stekpanna, och låt svampen få färg. Salta och peppra.
Fördela champinjoner, krabbkött och parmesanost i pajskalen.
Vispa ihop ägg, crème fraîche, mjölk, dill, gräslök, senap, salt och peppar till en äggstanning. Fördela äggstanningen i pajskalen. Grädda i mitten av ugnen i 15–20 minuter, tills fyllningen stannat. Låt svalna något. Garnera med gräslök och parmesan vid servering.
Tips För ett lite nyttigare pajskal byt ut 1 dl vetemjöl mot 1 dl grahamsmjöl eller fullkornsdinkel.
Pajerna blir godast med färsk eller fryst krabba. Det blir inte detsamma med konserverad krabba.