Krabbpaj med parmesanost

Du behöver Pajdeg 125 g smör 3 dl vetemjöl 2 msk kallt vatten Fyllning 200 g champinjoner smör att steka i 1 st krabba (500-600...

Tillagningstid: 40 minuter
6 stycken

Du behöver

Pajdeg

125 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten

Fyllning

200 g champinjoner
smör att steka i
1 st krabba (500-600 g), det rensade köttet
3 dl parmesanost finriven

Äggstanning

2 st ägg
1 dl crème fraîche
1 dl mjölk
0.5 dl dill finhackad
0.5 dl gräslök finhackad
1.5 msk svensk senap
salt
svartpeppar

Garnering

gräslök finhackad
Parmesan hyvlad

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader. Kör smör och vetemjöl i en mat-
beredare. Tillsätt vattnet och kör till en deg. Plasta och låt degen vila kallt i 15 minuter. 

2

Dela degen i 6 delar och tryck ut dem i portionspajformar (cirka 12 centimeter i diameter). Låt pajskalen vila kallt i 30 minuter.

3

Förgrädda pajskalen i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

4

Skiva champinjonerna. Stek dem, lite i taget, i smör i en stekpanna, och låt svampen få färg. Salta och peppra.

5

Fördela champinjoner, krabbkött och parmesanost i pajskalen.

6

Vispa ihop ägg, crème fraîche, mjölk, dill, gräslök, senap, salt och peppar till en äggstanning. Fördela äggstanningen i pajskalen. Grädda i mitten av ugnen i 15–20 minuter, tills fyllningen stannat. Låt svalna något. Garnera med gräslök och parmesan vid servering.

7

Tips För ett lite nyttigare pajskal byt ut 1  dl vetemjöl mot 1 dl grahamsmjöl eller fullkornsdinkel.


Kommentar:
Pajerna blir godast med färsk eller fryst krabba. Det blir inte detsamma med konserverad krabba.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top