Asiatisk soppa med räkor

Du behöver 500 g räkor med skal (eller 200 g skalade av god kvalitet) 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 1 st röd chilifrukt...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g räkor med skal (eller 200 g skalade av god kvalitet)
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st röd chilifrukt
  • 2 st citrongräs
  • olja att steka i
  • 2 msk grön currypasta
  • 0.5 st lime saften
  • 3 msk asiatisk fisksås
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • 1 l vatten
  • 400 ml kokosmjölk inte light
  • 300 g champinjoner skivade
  • 2 st salladslökar tunt skivad

Gör så här

1

Skala räkorna.

2

Hacka lök, vitlök och chili. 

3

Banka på den nedersta ”köttigaste” delen av citrongräset med handtaget på en kniv och finhacka det krossade. Släng de torra stråna.

4

Fräs lök, vitlök, chili och citrongräs i olja i en gryta tills löken mjuknar. Låt den gröna currypastan fräsa med mot slutet.

5

Tillsätt limesaft, fisksås, fisk-buljong och vatten. Koka upp och låt småkoka i 15 minuter utan lock.

6

Sila bort grönsakerna och tillsätt kokosmjölk i buljongen. Låt koka upp igen och puttra i några minuter.

7

Fördela räkor, skivade champinjoner och tunnskivad salladslök i fyra sopptallrikar eller skålar. Slå soppan över och servera genast.


Kommentar:
Räkor och champinjoner ska inte koka med i soppan utan värms bara lätt när den heta soppan slås över vid servering.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top