Rödbetssoppa med mandel

Du behöver 1 st gul lök 1 st morot medelstor 300 g rotselleri 1 st palsternacka 4 st rödbetor 2 msk olivolja 1 msk smör...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 1 st morot medelstor
  • 300 g rotselleri
  • 1 st palsternacka
  • 4 st rödbetor
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • salt
  • svarpeppar
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 msk persilja finhackad
  • 1 dl mandelspån rostade

Till servering

surdegsbröd

Gör så här

1

Skala och finhacka löken. Skala och grovriv morot, rotselleri, palsternacka och rödbetor. Hetta upp olja och smör i en rejäl kastrull. Tillsätt löken och låt den brynas i några minuter utan att få färg.

2

Häll i de rivna grönsakerna och låt dem svettas några minuter under omrörning. Tillsätt buljongen, koka upp och låt soppan koka i cirka 20 minuter under lock. Rotsakerna ska vara mjuka men inte
sönderkokta.

3

Smaksätt med vinäger och smaka av med salt och peppar.

4

Häll upp soppan i portionsskålar och garnera med en klick crème fraîche i varje tallrik. Toppa med finhackad persilja och rostad mandel. Servera med ett gott bröd.


Kommentar:
För lite extra sting blanda ner finriven pepparrot i crème fraîchen som toppar soppan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top