Du behöver
- 25 g jäst
- 8 dl vatten
- 2 st morötter (150 g)
- 5 msk potatismjöl
- 4 dl rismjöl (240 g)
- 3 dl bovetemjöl (150 g)
- 1 dl majsmjöl (60 g)
- 40 g psylliumfrö grovmalet (Risenta)
- 2 tsk salt
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Smula jästen i en bunke och tillsätt vattnet. Rör så att jästen löser sig.
Skala och riv morötterna på den fina sidan på rivjärnet. Vispa ner potatismjöl, rismjöl, bovetemjöl, majsmjöl, psylliumfrö, morötterna och salt. Ingredienserna kommer att svälla och bli en deg efter en stund.
Låt degen jäsa i 1 timme.
Ta upp degen på ett mjölat bakbord (använd bovetemjöl) och dela den i 24 jämnstora bitar.
Forma till jämnstora bullar. Lägg bullarna på papprade plåtar och strö på lite bovetemjöl. Jäs i ytterligare 30 minuter.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 25 minuter. Låt bröden svalna ordentligt innan du delar dem.
Tips Rismjöl säljs i lite större livsmedelsbutiker. Den glutenfria degen ska inte knådas.
Morötterna gör det här glutenfria brödet extra saftigt! Här ska det vara grovmalet psylliumfrö, inget annat.