Glutenfria frallor med morötter

Du behöver 25 g jäst 8 dl vatten 2 st morötter (150 g) 5 msk potatismjöl 4 dl rismjöl (240 g) 3 dl bovetemjöl (150...

Tillagningstid: 55 minuter
25 stycken

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 8 dl vatten
  • 2 st morötter (150 g)
  • 5 msk potatismjöl
  • 4 dl rismjöl (240 g)
  • 3 dl bovetemjöl (150 g)
  • 1 dl majsmjöl (60 g)
  • 40 g psylliumfrö grovmalet (Risenta)
  • 2 tsk salt

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader. Smula jästen i en bunke och tillsätt vattnet. Rör så att jästen löser sig.

2

Skala och riv morötterna på den fina sidan på rivjärnet. Vispa ner potatismjöl, rismjöl, bovetemjöl, majsmjöl, psylliumfrö, morötterna och salt. Ingredienserna kommer att svälla och bli en deg efter en stund.

3

Låt degen jäsa i 1 timme.

4

Ta upp degen på ett mjölat bakbord (använd bovetemjöl) och dela den i 24 jämnstora bitar.

5

Forma till jämnstora bullar. Lägg bullarna på papprade plåtar och strö på lite bovetemjöl. Jäs i ytterligare 30 minuter.

6

Grädda i mitten av ugnen i cirka 25 minuter. Låt bröden svalna ordentligt innan du delar dem.

7

Tips Rismjöl säljs i lite större livsmedelsbutiker. Den glutenfria degen ska inte knådas. 


Kommentar:
Morötterna gör det här glutenfria brödet extra saftigt! Här ska det vara grovmalet psylliumfrö, inget annat.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top