Grahamsbullar med hasselnötter

Du behöver 25 g jäst 6 dl Ljummet vatten 0.5 dl rapsolja 3 dl grahamsmjöl 0.5 dl vetekli (17,5 g) 100 g hasselnötter grovt hackade...

Tillagningstid: 35 minuter
16 stycken

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 6 dl Ljummet vatten
  • 0.5 dl rapsolja
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 0.5 dl vetekli (17,5 g)
  • 100 g hasselnötter grovt hackade
  • 2 tsk salt
  • 9.5 dl vetemjöl (570 g)

Gör så här

1

Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten, rapsolja, grahamsmjöl, vetekli, hasselnötter, salt och allt vetemjöl.

2

Arbeta ihop till en lös deg i maskin eller för hand. Lägg plastfilm över degen och ställ den kallt. Låt degen jäsa över natten.

3

Sätt ugnen på 250 grader. Häll upp degen på ett mjölat bakbord. Strö lite mjöl ovanpå degen. Dela degen i 16 bitar med hjälp av två degskrapor eller två matknivar (det är enklast med degskrapor).

4

Fös försiktigt över degen med degskraporna till bakpappersklädda plåtar (använd inte händerna). Låt jäsa under bakduk ovanpå spisen under tiden som ugnen värms upp, i cirka 20 minuter.

5

Grädda i mitten av ugnen i 10–15 minuter. Bröden ska få fin färg. Låt bröden svalna på ett galler utan bakduk.


Kommentar:
Finns det något mysigare än nybakt bröd till frukost! Med en deg som jäser över natten är det hur smidigt som helst.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top