Du behöver
- 200 g smör rumsvarmt
- 1 dl strösocker
- 5 dl mandelmjöl (250 g)
- 2 dl hasselnötter
Garnering
50 g mörk choklad
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda margarin eller smör, socker och mandelmjöl i en bunke
Kör hasselnötterna i en matberedare med kniven monterad tills de är ganska finfördelade (men lite grövre än mandelmjölet). Rör ner nötterna och blanda väl. Ställ degen kallt i 30 minuter.
Forma 50 bollar av smeten och lägg dem på papprade plåtar. Tryck till dem lite med en gaffel. Grädda i mitten av ugnen i 12–15 minuter.
Låt kakorna svalna på plåten. Spritsa smält choklad över kakorna.
Tips Lägg chokladen i en en-literspåse och smält den i ett vattenbad. Torka av påsen, klipp ett litet hål i ena hörnet och spritsa! Kakorna kan bakas flera veckor i förväg, frys då in dem i burkar.
Godare kakor får man leta efter. Eftersom de inte innehåller något vetemjöl blir de lite sköra, så låt kakorna kallna ordentligt innan du flyttar dem.