Hasselnötskakor med choklad

Du behöver 200 g smör rumsvarmt 1 dl strösocker 5 dl mandelmjöl (250 g) 2 dl hasselnötter Garnering 50 g mörk choklad Gör så här...

Tillagningstid: 40 minuter
40 stycken

Du behöver

  • 200 g smör rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 5 dl mandelmjöl (250 g)
  • 2 dl hasselnötter

Garnering

50 g mörk choklad

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda margarin eller smör, socker och mandelmjöl i en bunke

2

Kör hasselnötterna i en matberedare med kniven monterad tills de är ganska finfördelade (men lite grövre än mandelmjölet). Rör ner nötterna och blanda väl. Ställ degen kallt i 30 minuter.

3

Forma 50 bollar av smeten och lägg dem på papprade plåtar. Tryck till dem lite med en gaffel. Grädda i mitten av ugnen i 12–15 minuter.

4

Låt kakorna svalna på plåten. Spritsa smält choklad över kakorna.

5

Tips  Lägg chokladen i en en-literspåse och smält den i ett vattenbad. Torka av påsen, klipp ett litet hål i ena hörnet och spritsa! Kakorna kan bakas flera veckor i förväg, frys då in dem i burkar.


Kommentar:
Godare kakor får man leta efter. Eftersom de inte innehåller något vetemjöl blir de lite sköra, så låt kakorna kallna ordentligt innan du flyttar dem.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top