Du behöver
- 0.5 dl koncentrerad äppeljuice
- 3 dl vatten
- 1 dl ättiksprit 12 %
- 0.5 dl äppelcidervinäger
- 1.5 dl socker
- 450 g femminuterssill
- 1 st rödlök liten
- 1 st morot liten
- 1 st rött äpple t ex Ingrid Marie
- kryddpepparkorn
- 3 st lagerblad
Gör så här
Lag Blanda äppeljuice, vatten, ättikssprit, äppelcidervinäger och socker i en kastrull. Koka upp under omrörning och sjud 1–2 minuter. Låt kallna.
Skär sillen i bitar. Skala och hacka löken. Skala och skiva moroten tunt. Skär äpplet i tunna klyftor. Varva sill, rödlök, morot, äpple, pepparkorn och lagerblad i en burk. Häll på lagen. Täck och kyl minst 3 timmar, men gärna ett dygn.