Kalvfärsbullar med valnötter

Gör köttbullarna extra lyxiga med kalvfärs, men det går också bra med bland- eller nötfärs.

Tillagningstid: 40 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 600 g kalvfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl ricotta (italiensk färskost) eller kesella
  • 1 st ägg
  • 1 dl valnötter rostade
  • 0.5 tsk rosmarinblad finhackade
  • 4 msk smör till stekning, gärna klarifierat

Till garnering

6 st valnötter grovhackade
2 st rosmarinkvistar
0.5 msk smör

Gör så här

1

Blanda färsen med salt och peppar. Blanda i ricottan och ägget. Finhacka valnötterna och blanda ner i färsen tillsammans med rosmarinen

2

Forma färsen till små köttbullar. Bryn dem runtom i smöret cirka 3 minuter, i 3–4 omgångar, och ta upp på fat efterhand. Lägg tillbaka alla köttbullar i pannan och efterstek utan lock cirka 5 minuter, eller tills de är genomstekta.

3

Garnering Fräs grovhackade valnötskärnor och rosmarinblad i smöret cirka 1 minut. Fördela det frästa över bullarna.


Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top