Du behöver
- 600 g kalvfärs
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 dl ricotta (italiensk färskost) eller kesella
- 1 st ägg
- 1 dl valnötter rostade
- 0.5 tsk rosmarinblad finhackade
- 4 msk smör till stekning, gärna klarifierat
Till garnering
6 st valnötter grovhackade
2 st rosmarinkvistar
0.5 msk smör
Gör så här
Blanda färsen med salt och peppar. Blanda i ricottan och ägget. Finhacka valnötterna och blanda ner i färsen tillsammans med rosmarinen
Forma färsen till små köttbullar. Bryn dem runtom i smöret cirka 3 minuter, i 3–4 omgångar, och ta upp på fat efterhand. Lägg tillbaka alla köttbullar i pannan och efterstek utan lock cirka 5 minuter, eller tills de är genomstekta.
Garnering Fräs grovhackade valnötskärnor och rosmarinblad i smöret cirka 1 minut. Fördela det frästa över bullarna.