Tomtens sill med brynt smör

Brynt smör ger god nötig smak åt den lilla sillsalladen. Servera den i portions­burkar eller på ett fat.

Tillagningstid: 20 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 5 st matjessillfiléer (ca 2 förp à 200 g)
  • 6 st potatis kokta, kalla
  • 1 st rödlök liten
  • 3 st ägg hårdkokta, kalla
  • 2 msk krusbladig persilja hackad
  • 6 msk smör

Gör så här

1

Skär sillen i små bitar. Skala och skär potatisen i små bitar. Skala och finhacka löken. Skala och hacka äggen.

2

Varva sill, potatis, lök, ägg och persilja på ett serveringsfat eller i små burkar.

3

Bryn smöret i en panna och skeda det över sillen precis inför serveringen eller servera det vid sidan om så att var och en kan hälla smör över sin sill.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top